torsdag 30 december 2010

Gott Nytt År

Med detta vill vi tacka alla kunder för det gågna året, vi har all vår framgång att tacka Er!

Nu laddar vi upp med sömn och lediga dagar för året som komma skall. Den 11 januari öppnar vi igen och då firar vi alvar & ivars 2-årsdag med saft- och bullkalas, välkomna!

tisdag 21 december 2010

Fullt bageri

Vi bakar så mycket som det bara går i vårt lilla bageri och mer därtill, hela dygnet runt jobbas det nu dagarna före jul. Trots detta är vår kapacitet begränsad och de allra flesta brödsorter är redan helt slut (fullbokade) till den 22 och 23 dec. Vi kommer att göra väntelistor där man kan skriva upp sig om det blir avbokningar eller om vi lyckas baka ännu lite mer, ring bageriet på 130313 på förmiddagen på onsdag och torsdag för mer information!
Vi har laddat upp med mycket pepparkakor och müsli och lite annat gott, så något kan vi alltid erbjuda, men som sagt, bröden är i stort sett redan slut...

torsdag 16 december 2010

Julen kommer med stormsteg

Beställningarna fortsätter att trilla in i en strid ström, vi kommer att baka rekordmycket dygnen innan julafton! Nästa vecka har vi öppet så här;

Måndag    20/12 stängt
Tisdag      21/12 öppet 7-18
Onsdag    22/12 öppet 7-18
Torsdag    23/12 öppet 7-16, (endast avhämting av förbeställda bröd)

Därefter är bageriet stängt till och med den 10/1 2011.

Om man helt säkert vill ha bröd i julveckan är det säkrast att beställa alla dagar, tel 031-130313, beställningar på mail undanbedes.
Den 21 och 22 bakar vi det vanliga sortimentet och dessutom vörtbröd både med och utan russin och frukt de luxe, vårt goda julfruktbröd.
Den 23e går det fortfarande bra att beställa vört med och utan russin, rågsur, dinkel och frukt & nötbröd, alla andra sorter är slut.

onsdag 8 december 2010

Extraöppet på Lucia och senaste nytt

Måndagar har vi vanligtvis stängt, men nu på måndag, den 13/12 Luciadagen har vi öppet kl 7-14.
Då laddar vi upp med lussekatter och pepparkakor, men passa på att beställ för att vara på den säkra sidan.
Våra lussekatter är Krav-märkta, saftiga, ej för söta och innehåller generöst med ekologisk saffran, priset är 20 kr, men vid förbeställningar på fler än 10 st som görs senast dagen innan lämnar vi 10% rabatt.


Nu bakar vi vörtbröd varje dag, och beställningar till jul kommer in i en strid ström, vänta inte för länge, det kommer att bli fullt!


Lagom till helgen börjar vi sälja presentkartonger med vår chokladkonfekt, det är två sorter, en som är alvar & ivars vanliga konfekt med mörk choklad och mängder av torkad frukt, nötter och frön och en ny sort med mörk choklad, syltade apelsinskal, puffad quinoa och mandel. Vi gör askar med 10 bitar och priset är 95 kr.
Konfekten är helt ekologisk, fri från mjölk, smör och tillsatt socker (bara sockret i den 70 %-iga chokladen), innehåller ej heller mjöl och gluten, men spår kan finnas tyvärr...


På lördag bakar vi Frukt de luxe första gången i år! Ett lyxigt jul-frukt & nötbröd som består av lite deg och extremt mycket fikon, aprikoser, äpplen, korinter, tranbär, valnötter, mandel, apelsinskal och kanel. Vi bakar detta bröd även nästa lördag och sen hela julveckan t o m den 23/12.

Och jag jobbar på att fixa burkar, på fredag har vi troligtvis flytande vört att sälja!


måndag 29 november 2010

Advent och lussekatter

Vackraste formen!

I helgen var det tryck i bageriet! Vi trodde att vi kunde mjukstarta lite med julbaket, men vilken efterfrågan det var! Planen är att vi ska ligga bättre i fas med vörtbröd och lussekatter nästa helg, men att beställa till helgen är ingen nackdel.
Denna veckan bakar vi förutom ordinarie sortiment;

tis-fre Äpple & Valnötsbröd
lö-sö Vörtbröd
lö Kumminbröd

Lussekatter försöker vi ha hela veckan och på grund av det säger vi hej då till äpplebullarna och Gotlandsbrödet (Gotland kommer tillbaka efter jul!)

 Julstämning i bageriet

Efter nästa helg, från den 7 dec, kommer vi att baka vörtbröd varje dag. Vårt vörtbröd är saftigt och smakrikt, vi gör det med russin och jäser det bara med surdeg. Sista veckan före julafton kommer vi att baka vörtbröd både med och utan russin, men då måste man beställ i god tid. Vi jobbar vidare med pepparkaksbaket och planerar att göra en fin presentask med chokladkonfekt i olika smaker. 

Några har frågat om vi säljer flytande vört och då har jag tänkt skaffa ett litet antal lämpliga burkar och mäta upp en lagom mängd och sälja dessa, men jag kan inte säga säkert vilken dag vi har det klart, ring bageriet om det finns frågor om detta. Om vi hinner tänkte vi också göra ströbröd före jul!

Vörtbröd på jäsning

fredag 19 november 2010

Älskar deg!


Idag kom artikeln som jag trodde skulle kommit i början av september! I Norska tidningen Dagens Näringslivs helgbilaga D2 (men jag har inte funnit något på nätet än).
Jag har ännu inte läst artikeln så jag har ingen aning om hur det blev, men vårt frukt & nötbröd pryder stolt framsidan!

Och imorgon blir det ett litet reportage från bageriet på Graffiti-sidorna i GP som är gjort av ungdomsreportern Emma, det blir också spännande...!

måndag 15 november 2010

lingon, blåbär och julbak

Vissa veckor går lite för fort, och bloggen blir lämnad utan uppmärksamhet...
Men sen sist har det hänt lite allt möjligt, vi bakar ett lingon- & blåbärsbröd som är jättefint och gott, det hamnar högt upp på vår egen rankinglista både när det gäller utseende och smak! Men nu är det redan sista veckan t o m fredag, sen bakar vi en favorit i repris, äpple & valnötsbröd nästa vecka och ett tag framåt jul. På lördagar gör vi nu ett kumminbröd som special.

lingon & blåbär

Vi har påbörjat julstöket så smått, pepparkakorna blir lika goda som förra året, lussekatterna lika så (kanske ännu saftigare med lite yoghurt i degen och min specialimporterade ekologiska saffran) och så har vi trixat lite med vörtbrödet, det är sig likt men i år har vi lyckats göra det helt utan hjälp av jäst, som vi hade förra året. Kanske är vi ensamma om det- ett riktigt surdegs-vörtbröd! Vissa bröd är svårare att jäsa med bara surdeg än andra, vörtdegen är ganska "tung" med skållat mjöl och råsirap och vört och blir därför svårare att få till på bara surdeg. Men efter ett par försök så blev det helt fantastiskt, saftigare och mer hållbart och kanske snäppet godare än förra årets!

 Vörtbröd 2010

Vi bakar vörtbröd första gången till lördag och söndag v 47 (27 + 28 nov), den helgen har vi också lite pepparkakor och lussekatter till försäljning. Samma sortiment blir det helgen v 48. Sen, v 49, den 7/12 börjar vi med försäljning av vörtbröd, pepparkakor och lussekatter varje dag fram till den 23/12.
Vi kommer även att baka knäckebröd, första laddningen är klar i slutet av nov, mandelskorpor med lingon och kardemumma och med apelsin och ingefära och julkonfekt kommer också att finnas med i sortimentet.

Luciadagen, den 13/12 är i år en måndag då vi i vanliga fall har stängt, vi kommer att ha extraöppet denna dag kl 7-14, beställ gärna lussekatter i god tid!

Dagen före julafton har vi öppet 7-16, men BARA för avhämtning av förbeställda bröd, vi har då ett reducerat sortiment, beställningarna har redan börjat trilla in, så var ute i god tid!

Den 23/12 bakar vi;
Vörtbröd med och utan russin (andra dagar bakar vi bara med russin)
Frukt de luxe- ett superlyxigt jul-frukt- & nötbröd
Vanliga frukt & nöt
Vetesur
Rågsur
Dinkel, både stor och liten
Stora suralvar
Lussekatter
Pepparkakor

Tillägg till detta kan komma senare, samt eventuella ändringar.