Bakdagar


Varje dag bakar vi följande sorter;
Vetesur, Rågsur, Dinkel, Frukt & Nöt, vetesurbaguette, rågsurbaguette, dinkelfralla, frukt & nötfralla, vetebagge, rågbagge och kanel- och kardemummabullar.

Tisdag
Suralvar stor & liten, Finsk råg och sesamsnurra.

Onsdag
Jean Paul, Citron & Vallmo, Finsk råg och sesamsnurra.

Torsdag
Jean Paul, Suralvar stor & liten, Bjørn och sesamsnurra.

Fredag
Jean Paul, Kryddivar stor & liten, Finsk råg och sesamsnurra.

Lördag
Jean Paul, Suralvar stor & liten, Bruno stor & liten, Gotlandsbröd och chokladbröd.

I tillägg till denna lista bakar vi oftast något specialbröd eller säsongsbröd, t ex Olivia, Bettan, äpple & valnöt, Frukt de luxe, nässelbröd (nässlorna är ej ekologiskt odlade) eller liknande. Fråga i
butiken efter senaste nytt.
Vi rekommenderar förvaring av bröden inlindat i en tjock linnehandduk i rumstemperatur, ej plastpåse eller kylskåp. På så vis får brödet andas lite lagom och man bevarar den goda skorpan.
Hållbarheten är god, från ett par dagar upp till en vecka beroende på sort, storlek och förvaring.

Vi hanterar hasselnötter, valnötter, mandel och sesamfrön i bageriet.

Bröden är tillverkade av alvar & ivar surdegsbageri enligt KRAVs regler för ekologisk produktion.